BIJGERECHT, HAPJE, BUDGET, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ, SNEL, VEGETARISCH
Een beetje tropische inspiratie op een grijze zondag. Hummus is mijn favoriete healthy dip! En het is ook steeds populairder! In de supermarkt staan er verschillende soorten en smaken, en verschillende merken. But ofcourse we prefer the homemade one the most!
Hummus maken is echt heel simpel! Er zijn verschillende recepten, met of zonder Griekse yoghurt, met tahini of zonder, basis of met exotische varianten! Het begint allemaal met kikkererwten, als je ze een beetje leert kennen merk je hoeveel je hiermee kunt maken! Deze boonsoort heeft super veel vezels, ijzer en is lekker bij curries, falafels en hummus dus!
In deze post mijn favoriet: Mango hummus – zoet en een beetje pittig – en de mooie groene koriander variant. Hummus is natuurlijk lekker als dip bij komkommer, wortels of een toastje (en een wijntje…), maar ook bij couscous of gevulde aubergines vind ik het een lekker sausje. Veel plezier met deze inspiratie receptjes, en probeer ook andere smaken uit zoals bieten hummus !
Mango- en koriander hummus
Ingrediënten voor de hummus:
- 2 blikjes kikkererwten
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 citroen
- 1 tl tahini
- zout, peper en chilipeper
Optionele ingrediënten:
- 1 mango in blokjes gesneden
- blaadjes van 15 gram koriander
Bereiding:
- Doe de helft van de basis ingrediënten in de blender
- Voeg ongeveer 50 mL water van de kikkererwten toe
- Voeg de koriander of mango toe
- Mix alles door elkaar tot het een gladde puree is
- Proef en voeg extra kruiden (van de andere helft van de basis ingrediënten) of een beetje water toe naar smaak
Smakelijk!