mediterraanse salade uitgelicht

Mediterraanse salade

Follow my blog with Bloglovin

BIJGERECHTBUDGET, SNEL

Een paar weken terug deed ik de catering bij een project van ArantjaNothing fancy, vooral een hoop lekkere boterhammen en een lekker frisse salade. Yes, je begrijpt hem al: deze salade. Hij viel goed in de smaak. Hierdoor besloot ik hem nog een paar keer te maken. Ondertussen is het mijn go to salade voor als ik een bijgerecht nodig heb.

Dit recept ontstond in de supermarkt waar Arantja en ik boodschappen gingen doen voor de catering. We liepen door de supermarkt en kwamen op het idee om een mediterraanse salade te maken. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet zoveel verstand heb van alle verschillende keukens. Als ik mediterraans hoor dan denk ik wel ‘oh lekker’! Maar wat daar dan bij hoort weet ik niet precies. Mij maakt dat eigenlijk ook niet zoveel uit. If it fits, I sits. Of in deze situatie: als het lekker is dan ben ik gelukkig. Ik maak dan ook vaak combinaties die eigenlijk niet zo ‘horen’, maar dan noem ik het maar gewoon fusion!

Gelukkig is Arantja een stuk beter in het onderscheiden van de verschillende keukens. Zij bedacht dan ook de basis van deze mediterraanse salade. Vervolgens heb ik het recept de weken daarna verfijnd. Dat is ook een beetje fusion toch?

Mediterraanse salade

 

Mediterraanse salade

Ingrediënten:

 • 150 g rucola melange
 • 100 g zongedroogde tomaatjes in olie
 • 1 komkommer
 • 2 plakjes oude kaas
 • 125 g spekjes
 • mediterraanse croutonmix
 • 2 eieren (optioneel)
 • radijsjes (optioneel, voor garnering)

Bereiding:

 1. Bak de spekjes en kook eventueel ondertussen de eieren. Laat de eieren vervolgens afkoelen.
 2. Snijd de zongedroogde tomaatjes klein.
 3. Snijd de komkommer en kaas in stukjes.
 4. Doe de rucola in een schaal. Voeg hier de komkommer, kaas en zongedroogde tomaatjes aan toe. Voeg ook de gebakken spekjes toe zodra deze zijn afgekoeld.
 5. Voeg als laatste de croutons en eieren toe en gebruik de radijsjes om het bord te garneren. Met een kaasschaaf kun je mooie dunne plakjes snijden.

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.