Mexicaanse Hotdog

hoofdgerecht, budget, lactosevrij, snel

 

Ik wil je een verhaaltje vertellen over de avocado. De avocado is speciaal voor me. Samen met brie en olijven (nee niet samen eten!) heeft het ervoor gezorgd dat ik besefte dat ik hou van (toen) bijzondere soorten voedsel. Ik at het namelijk al van jongs af aan. In Frankrijk at ik al die lekkere Franse kaasjes mee (behalve die geschimmelde, iew!), in Spanje at ik alle tapas alsof het de dagelijkse kost was, en thuis in Nederland, greep ik elke kans aan om een avocado naar binnen te werken.

Meestal deed mijn moeder boodschappen, maar af en toe ging mijn vader. En altijd als er goede avocado’s lagen kwam hij terug met een rijpe, verse, heerlijke avocado. Hij sneed hem door midden, haalde de pit eruit en gaf mij de helft, met het peper en zout stelletje. Althans, zo is mijn (hoogstwaarschijnlijk dankzij al die films die ik heb gekeken, geromantiseerde) herinnering ervan.

Een ware hipster ben ik dus. Want ja, ik at al avocado voordat avocado hip was!

mexicaanse hotdog

Nu merk ik dat ik altijd wel een reden zoek om avocado’s te eten. Gelukkig is het ondertussen een populair ingrediënt geworden en heb ik zelf ontdekt dat het op heel veel boterhammen een goeie toevoeging is (boterham met oude kaas en avocado? Nom! Gebakken eiwit met avocado en cherry tomaatjes? Hell yeah!). In combinatie met mijn liefde voor zomerse gerechten heb ik dit gerecht ontdekt, wat ook nog eens ontzettend goedkoop is!

Ps.  Ik heb het gerecht al gefotografeerd voordat het af was, en besefte pas dat de nacho’s mistten toen we het opaten! Maar het recept is zonder de nacho’s toch niet echt compleet!

mexicaanse-hotdog_pinterest

Mexicaanse Hotdog

Ingrediënten:

 • 4 hotdogs
 • 1 avocado, gepeld en ontpit
 • 1 el limoensap (bij voorkeur vers)
 • 4 hotdog broodjes of speltbroodjes indien tarwevrij
 • botersla
 • 1/4 kleine rode ui
 • nacho’s naturel
 • hot sauce (“in my bag, swag“)

Bereiding

 1. Kook of grill de hot dogs.
 2. Pureer de avocado met de limoensap, kruid naar wens met peper en zout.
 3. Plet de nacho’s.
 4. Verdeel sla over de broodjes, leg de hotdog erop, avocadopuree (ongeveer 2 volle eetlepels), ui en nacho’s.
 5. Druppel er een heel klein beetje hot sauce overeen. Hot sauce doet haar naam echt eer aan, als je hier niet bekend mee bent, wees voorzichtig!

Inspired by: Guacamole Dog

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.