In bijna elke cooking show gaat er wel iemand naar huis door een risotto recept dat niet goed (genoeg!) is. Na elke aflevering ga ik altijd weer een beetje twijfelen aan mijn eigen receptjes. Maar ach, ik vind het lekker en mijn gasten meestal ook!
Een tijdje geleden heeft Arantja ook al een heerlijk basis risotto recept geplaatst. Ziet er heerlijk uit he? Vandaag een variatie met mijn twist! Het is vast niet Italiaans geoorloofd om deze ingrediënten bij elkaar te doen, maar ik doe het lekker toch! Het grootste verschil is waarschijnlijk dat ik al-tijd wijn ín de risotto doe! Ik zal eerlijk toegeven dat ik ook altijd nog genoeg heb voor een glaasje bij het eten 🙂
De doorkook tijd van de risotto vind ik lastig aan te geven. Bij mij duurt het altijd ongeveer 30-40 minuten voor ik hem goed vind. Ik hou ervan als de rijst nog een beetje knapperig van binnen is. Maar bij dit recept geldt proeven, proeven, proeven! In het begin lijkt het alsof de rijst nooit zacht wordt en je moet er belachelijk veel vocht bij gooien. Maar don’t worry, het komt wel goed!
Buon apetito !
Pompoen-risotto
Ingrediënten :
- 400 gram risotto rijst
- 1 liter runderbouillon
- 100 ml witte wijn
- 1 uitje
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram pompoen
- zongedroogde tomaatjes
- 300 gram spekjes
- parmezaanse kaas
- olijfolie
- zout & peper
- chili vlokken
- een paar blaadjes rozemarijn
Bereiding:
- Los 1 bouillonblokje op in 1liter kokend water.
- Snij de pompoen in blokjes van ongeveer 2 cm en bak ze gaar in de oven (ong. 30 minuten)
- Snij en fruit je uitje, rozemarijn, chili vlokken en knoflook in olijfolie
- Bak de rijst even kort mee en blus af met de wijn
- Voeg de bouillon in fases toe; ongeveer 200 ml per keer en vul bij als het water verdampt is
- Blijf goed roeren en aanvullen tot je bouillon op is
- Bak ondertussen de spekjes bruin
- Meng de rijst met de pompoen, spekjes en fijngesneden tomaatjes
- Meng een beetje geraspte kaas door de risotto en breng op smaak met zout en peper
- Serveer met extra parmezaanse kaas en eventueel salade