Pompoen Spaghetti

hoofdgerecht, budget

Normaal gesproken probeer ik bijna nooit nieuwe recepten uit als mensen voor het eerst komen eten. Met dit recept maakte ik een uitzondering toen mijn nieuwe buurmeisje kwam eten en dat heeft goed uitgepakt!

“Pompoen = life”

Ik heb al allerlei verschillende pompoenrecepten online gezet en ook met dit romige recept kan je niet mis gaan. Aangezien het vandaag Wereld  Spaghetti dag is is het de perfecte gelegenheid om dit recept te presenteren! Ik vind dat door de pompen eerst te roosteren de pompoen smaak puur blijft, maar mocht je nog gekookte pompoen over hebben kan je die natuurlijk ook gebruiken. Geniet er van!

pompoen-spaghetti

Ingrediënten:

  • 150 gram spaghetti
  • 600 gram pompoen in blokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram creme fraiche
  • 250 mL groente bouillon
  • 150 gram spekjes
  • zakje rucola
  • parmezaanse kaas
  • eventueel peper en zout

Bereiding:

  1. Rooster de pompoen blokjes 30 min. in de oven (200℃)
  2. Bak ondertussen de spekjes knapperig en kook de spaghetti
  3. Snipper en fruit de ui en knoflook bij de spekjes
  4. Pureer 3/4 deel van de pompoen blokjes met de bouillon en creme fraiche
  5. Voeg de saus en de rest van de pompoen bij de spekjes en laat even sudderen
  6. Roer de spaghetti door de saus en serveer met de rucola, parmezaanse kaas en eventueel peper & zout

Eet smakelijk!

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.