LUNCH, VOORGERECHT, BUDGET, GLUTENVRIJ, VEGETARISCH
Nog zo’n lekker herfstreceptje! Pompoensoep is ook een van mijn favoriete ‘mama-recepten’. Het wordt soms omschreven als Curaçaose equivalent van erwtensoep. Soepjes zijn in Nederland voor mij nog meer een favoriete maaltijd geworden, dus hierbij mijn twist!
Het is eigenlijk het slimste om gewoon een hele grote pompoen te kopen, en er echt even voor gaan zitten om hem te ‘schillen’ en snijden. Het kost wel even tijd en moeite, maar it’s worth it! Zoals veel soepjes, vind ik deze altijd nog lekkerder de dag daarna. Op stage in Londen heb ik deze weleens gemaakt voor mijn huis/kamergenootjes en de pan was zo leeg helaas voor mij… Ik vind het lekker als de soep een beetje grof is, en prak de pompoen altijd met een vork fijn, maar voel je vrij om een pureestamper, staafmixer of blender te gebruiken voor een egalere soep.
Om nog even terug te komen op de erwtensoep, deze soep wordt ook wel eens gemaakt met rookworst of spekjes erin!
Pompoensoep
Ingrediënten:
- 500 gram pompoen in blokjes
- 1 bouillonblokje naar keuze
- 100 mL slagroom
- 50 mL sinaasappelsap
- 1 gesneden uitje
- zout en peper
- eventueel tijm & knoflook
Bereiding:
- Snijd de pompoen in blokjes, en kook ze in een pan met water (1 liter) en het bouillonblokje zacht
- Fruit ondertussen de uitjes
- Prak de pompoen fijn, en doe de uitjes , room, sap en kruiden erbij. Ik heb er een takje verse tijm erbij gevoegd zodat de smaak lekker intrekt. Die kan je er daarna weer uithalen of als decoratie gebruiken!