NAGERECHT, GLUTENVRIJ
Panna cotta staat al heel lang op mijn lijstje! Vanuit de kook programma’s ken ik het als een moeilijk toetje wat soms mislukt. Een paar maanden geleden had ik voor het eerst de hartige variant, bij mijn afstudeer etentje. Erg lekker, maar ik was toch benieuwd naar de traditionele zoete variant. Een ander puntje op mijn lijst was ‘iets met rozenwater’! Ja ik weet het, het klinkt gek! Maar ik ben erachter, en het is zóóó lekker!



En om even terug te komen op het moeilijkheidsgraad, het is stiekem heel makkelijk! Je moet gewoon genoeg tijd nemen zodat het kan opstijven! Traditioneel worden de panna cotta’s uit hun vormpje gehaald voor de presentatie (min. 4 uur in de koeling). Ik heb de panna cotta’s in een uitduwbare cupcake vorm gemaakt, maar het kan ook in een mooi schaaltje gegeten worden als je minder tijd hebt (ong. 2 uur in de koeling).
Rozen Panna Cotta
Ingrediënten:
- 500 mL slagroom
- 8 eL rozenwater*
- 4 eL honing
- 6 blaadjes gelatine
Bereiding:
- Verwarm de slagroom en honing ongeveer 15 minuten op het vuur, maar laat niet koken
- Week ondertussen de gelatine blaadjes zoals op de verpakking staat beschreven
- Voeg het rozenwater toe aan de slagroom
- Los de gelatine op in het slagroom mengsel
- Laat het mengsel afkoelen en vet de cupcake vormpjes of schaaltjes in
- Vul elk vormpje met het mengsel en laat dit 4 uur in de koelkast staan
Serveer de panna cotta’s met de cranberry saus en verse vruchten!
Smakelijk!