hoofdgerecht, budget, glutenvrij, lactosevrij
Snijbonchi is één van mijn favoriete recepten uit de Antilliaanse keuken. Dus hierbij wil ik jullie laten meegenieten van aangepaste mijn versie!
Dit gerecht is origineel gestoofde snijbonen met geitenvlees en rijst. Maar deze keer heb ik het gemaakt met rundervlees en mijn saus is gebaseerd op het eerdere recept van Jordan!
In full disclosure, eigenlijk moet er nog een halve paprika in dit gerecht (tegelijk toevoegen met de tomaat), maar paprika vind ik echt niet lekker en dat zal je dus bij mij thuis niet terugzien! Voor de rest van de wereld, go ahead!
Als je het vlees een dag van te voren maakt, stop dan bij stap 5 en voeg de volgende dag de aardappels en snijbonen toe! De smaak wordt dan extra intens.
Gestoofde snijbonen
Ingrediënten
2 uien
- 2 teentjes knoflook
- runderlap (450 gr)
- 1/2 tomaat
- 4 el ketjap
- 1 el suiker
- 70 g tomatenpurree
- 4 á 5 aardappels
- 400 gram snijbonen
- 1 hete peper (liefst madame jeanette)
- Rijst
- Fruit de helft van de fijngesneden ui en 1 teentje knoflook
- Snijd de runderlap in stukjes van ongeveer 2x2cm en voeg toe aan de ui en knoflook
- Stoof de runderlap ongeveer 90 minuten in ruim water
- Fruit de rest van de knoflook en ui
- Voeg de ui, tomaat, ketjap, suiker, peper en tomatenpuree toe en stoof het geheel nog een 30 minuten door
- Schil en snijd de aardappels in kwarten en snij de snijbonen in reepjes van 2 cm
- Voeg de laatste ingrediënten toe en stoof het geheel nog ongeveer 45 minuten tot de aardappels en bonen zacht zijn!
- Serveer met rijst
Heerlijk Antilliaans recept dit.
Kleine correctie wil ik doorgeven.
De Nederlandse benaming voor wat wij in het Papiaments snijbonchi noemen is eigenlijk sperziebonen.
Nederlandse snijbonen is plat en de sperziebonen/snijbonchi in het Papiaments is rond.
Check maar in de Nederlandse supermarkten.
Hoi Marion, bedankt voor je reactie! Voor dit recept hebben we wel de platte bonen gebruikt! Komt dit overeen met waar jij aan denkt? Gr. Tilai