Stoofpeertjes

BIJGERECHT, NAGERECHT, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ, VEGETARISCH

 

Stoofpeertjes zijn een echte klassieker. Het is een ouderwets recept, maar wordt nog steeds veel gemaakt. In de supermarkt zag ik vandaag bijvoorbeeld weer een hoop potjes met speciale stoofperensuiker staan. Als je wat minder ingrediënten wilt gebruiken dan is dat ook een optie. Of wanneer je dit (al heel erg) makkelijke recept nog makkelijker wilt maken.

Stoofperen doen mij altijd denken aan mijn oma. Zij maakte die vroeger regelmatig en ik vond ze heerlijk. Volgens mij aten we ze toen vooral als toetje, maar dat weet ik eigenlijk niet helemaal zeker. Daarna nam Bart (mijn stiefvader) het van haar over. Toen aten we de stoofpeertjes vooral als bijgerecht. Dat kan dus allebei. En nu maak ik ook zelf gestoofde peren. Ook dit is weer te danken aan de enorme doos met peren die ik een tijd terug heb gekocht (volgens mij is dit het derde recept dat ik daarvan heb gemaakt).

Tip: Wist je al dat we op Facebook, Pinterest en Twitter te vinden zijn? Als je ons volgt op social media weet je zeker dat je nooit meer een recept mist! Je kunt ook je emailadres in de homepage invullen zodat je alle nieuwe recepten in je mail ontvangt. Super handig!

Stoofpeertjes

Gestoofde Peertjes

Ingrediënten:

  • 1 kg peren
  • 250 ml rode wijn
  • 75 g rietsuiker
  • 1 tl kaneel
  • water

Bereiding:

  1. Schil de peren.
  2. Doe de 250 ml rode wijn in een stoofpan en zet het op een middelhoog vuur.
  3. Voeg rietsuiker toe en roer totdat de suiker is opgelost. Voeg ook de kaneel toe.
  4. Doe de peren in de pan en leng de wijn aan met water totdat de peren 3/4 onder het vocht staan.
  5. Laat de peren op klein vuur stoven voor ongeveer 5 uur.

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.