Uienringen met bierbeslag

hapje, budget, lactosevrij, vegetarisch

Voor dit recept moeten we even terug in de tijd. Het is er namelijk zo eentje die ik al vanaf het begin wil posten, maar waarvan het er steeds maar niet komt. De eerste keer dat ik hem noemde? 20 september 2015 om precies te zijn!

New potential recipe? Ik zoek testers (of eigenlijk tasters) in Tilburg!

New potential recipe? Ik zoek testers (of eigenlijk tasters) in Tilburg! #fried #onion #rings #onionrings #bucketloads #dekleinehuisjes #uienringen
september 20, 2015

Uiteindelijk was het Tilaï die me eraan herinnerde dat deze wel echt op de blog moest komen! Ze was namelijk op zoek naar leuke recepten voor Sinner Sunday, en dacht dat de uienringen niet konden omdat ze al op de site stonden. Toen ze zag dat dit helemaal niet het geval was, was dit natuurlijk een verplicht recept voor Sinner Sunday, maar wel with a twist 😉

Op die bewuste middag heb ik nog wat geklooid met het recept, maar uiteindelijk is het gelukt. En het heerlijke eindresultaat vind je hier! Nu kun je ze zelf ook zo mooi en lekker maken als ik!

deze uienringen zijn nog niet helemaal gelukt

“Kijk. Soms wil iets gewoon niet lukken. Je probeert van alles en je komt er maar niet uit! Zie het resultaat hierboven ? En dan… besef je dat je de uienringen eerst in bloem moet dippen om het mengsel goed te laten pakken! Scoooore!”
– Arantja
#uienringen #onions #onionrings #badbatch #bloem #flower #wheatfree #lactosefree #lactosevrij #tarwevrij #beerbattered #bier #sinnersunday
october 15, 2017

Uienringen

Ingrediënten:

 • 375 g speltbloem
 • 1 geklopt ei
 • een handje verse peterselie
 • 2 tl knoflookpoeder
 • 1 tl zout
 • peper naar smaak
 • 1 flesje bier (het liefst stout, maar je kunt ook gewoon bier gebruiken)
 • 3 grote uien
 • frituurolie (ik gebruik altijd zonnebloemolie)
 • keukenpapier (om uit te lekken)

Bereiding:

 1. Snijd de uien in ringen.
 2. Mix in een lage schaal 250 g bloem, de peterselie, knoflookpoeder, peper en zout.
 3. Schenk al roerend langzaam het bier erbij tot er een dik beslag ontstaat.
 4. Vul de frituur met olie zodat de uienringen helemaal ondergedompeld kunnen worden zonder de bodem te raken en zet de pan aan. Zet de temperatuur niet te hoog, dan kun je het niet meer bijhouden of wordt het beslag niet helemaal gefrituurd.
 5. Dip de uienringen omstebeurt in de bloem die je over hebt en doe ze in de pan. Let op! Ze mogen elkaar en de bodem niet raken.
 6. Draai elke uienring één keer om.
 7. Haal de ringen uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip: Heerlijk met deze snelle Rocoto saus!

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.