LUNCH, VOORGERECHT, BUDGET, GLUTENVRIJ, koolhydraatarm, LACTOSEVRIJ, vegetarisch
Sinds ik bij een specialist ben geweest voor mijn chronische klachten ben ik gezonder gaan eten. Veel van mijn klachten kwamen namelijk doordat mijn spijsvertering niet naar behoren
werkte door alle “zooi” die ik binnen kreeg. Een van manier om die spijsvertering wat rust te geven, is door 1 dag in de week alleen maar zelfgemaakte groentesoep te eten.
Omdat ik elke week (of zelfs 3x per dag) dezelfde soep veeeeel te saai vind probeer ik verschillende soepjes te maken en deze in te vriezen, zodat ik lekker van smaak kan wisselen. Ook heb ik een blender en staafmixer aangeschaft, die nu al onmisbaar blijken te zijn! Die dingen zijn echt elke cent waard als je vers eten wil koken en sapjes wil drinken!



Tip: Heb je groenten over? Gooi ze lekker bij het recept dat je aan het maken bent. Bijna alle groenten passen wel bij elkaar, en het voorkomt dat je waardevolle voedingstoffen weg moet gooien.
Verse Bloemkool- en Broccolisoep
Ingrediënten:
- 250 g bloemkoolroosjes
- 250 g broccoliroosjes
- 1 L kippenbouillon (van blokje)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 tot 1 rode peper (ik doe er altijd een hele in, maar hou ook van iets pittiger)
Bereiding:
- Als je dit nog niet gedaan hebt, zet een liter water op het vuur en voeg het bouillonblokje toe. Snijd de roosjes van je bloemkool en broccoli en hou ze apart.
- Snij de ui, knoflook en peper in stukken en fruit 2 min op middelhoog vuur in een pan met een dikke bodem.
- Voeg de broccoli- en bloemkoolroosjes toe en bak deze ongeveer 2 min mee.
- Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 15 min zachtjes koken.
- Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer of keukenmachine.
- Verdeel de soep over de borden.
- Mangia!