ONTBIJT, BUDGET, SNEL, VEGETARISCH
Ik geloof dat mijn moeder vroeger wel eens wentelteefjes maakte. Ik heb me al vaak afgevraagd waar de naam nu eigenlijk vandaan komt. Dus ik besloot het op te zoeken. Volgens van Haeringen komt het van de zin ‘wentel ‘ t even(tjes)’ en is het vervolgens verbasterd naar wentelteefjes. Leuk, weer wat geleerd!
Wentelteefjes maken is echt super easy. Ik maak ze graag als er mensen blijven logeren na een avondje stappen. Het is makkelijk, snel en ik heb de meeste ingrediënten toch al standaard in huis. Met dit recept zet je binnen een mum van tijd een lekker en speciaal ontbijtje op tafel.
Wentelteefjes
Ingrediënten:
- (oud) brood
- 200 ml melk
- 1 tl kaneel
- 1 ei
- boter
- suiker
Bereiding:
- Doe de melk, kaneel en ei in een schaal of een diep bord.
- Meng alles met een vork goed door elkaar.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan.
- Haal een sneetje brood door het mengsel.
- Bak het brood in de pan tot het stevig genoeg is dat je het zonder scheuren kan omdraaien.
- ‘Wentel ’t eventjes’ en bak het aan de andere kant ongeveer net zo lang.
- Serveer het wentelteefje met een lekker laagje suiker.