Witte chocolademousse met aardbeiensiroop

Witte Chocolademousse met Aardbeiensiroop

NAGERECHT, VEGETARISCH

 

Witte chocolade en aardbeien: dat kan niet fout gaan. Tenminste, als je het hebt over smaak. Witte chocolade? Jammie! Aardbeien? Omnomnomnom… Het maken van een goed stevige, maar toch luchtige, witte chocolademousse is echter toch een ander verhaal.

Ik had bedacht dat ik zelf een chocolademousse recept wilde maken. Qua smaak was ik spot on; het was precies de smaak die ik wilde. Maar de structuur was helaas lang niet stevig en luchtig genoeg. Er zat daarom niets anders op dan terug te gaan naar de supermarkt, nieuwe chocolade te kopen en een tweede poging te doen. Voor de tweede ronde heb ik daarom een recept gebruikt van de Allerhande die ik lichtelijk heb aangepast.

Persoonlijk vind ik een heel kommetje chocolademousse vaak een beetje te veel van het goede. Ik heb er daarom voor gekozen om de mousse aan te vullen met een lekker lichte aardbeiensiroop. En siroop betekent nog meer suiker. Zoals je waarschijnlijk zelf al bedacht hebt is dit dus geen recept voor wanneer je aan het lijnen bent. Maar het is wel een geweldig recept voor als je een speciaal driegangen dinertje wil afronden met een topper. Of wanneer je een romantisch valentijnsdiner extra zoet wil eindigen.

witte-chocolademousse-met-aardbeiensiroop-e1439192693690

Witte Chocolademousse met Aardbeiensiroop

  • Opdieningen: 4
  • Afdrukken

Ingredienten:

  • 150 g witte chocolade
  • 2 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 100 ml water
  • 50 g kristalsuiker
  • 5 aardbeien
  • een klein beetje pure chocolade
  • muntblaadjes

Bereiding:

  1. Breek de chocolade op in stukken. Laat de chocolade langzaam au bain-marie smelten.
  2. Splits ondertussen de eieren. Klop het eiwit stijf. Klop ook het eigeel door elkaar.
  3. Roer de basterdsuiker door het eigeel. Voeg hier vervolgens de gesmolten chocolade aan toe en meng het goed door elkaar.
  4. Doe de slagroom in een andere kom en klop ook deze stijf.
  5. Spatel het chocolade, ei en suikermengsel door de slagroom.
  6. Spatel ook het opgeklopte eiwit er doorheen.
  7. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het ten minste twee uur opstijven in de koelkast.
  8. Zet ondertussen het water op het vuur.
  9. Voeg de 50g kristalsuiker toe aan het water. Blijf er doorheen roeren totdat alle suiker is opgelost.
  10. Snijd de aardbeien in kleine stukjes.
  11. Voeg de aardbeien aan de siroop toe en roer er goed doorheen.
  12. Rasp de pure chocolade zodat er chocoladesnippers ontstaan.
  13. Vul de glazen: eerst een laagje aardbeiensiroop en dan de chocolademousse.
  14. Werk het geheel af met een muntblaadje en de pure chocoladesnippers.

Tip: Heb je teveel aardbeiensiroop over? Maak er lekker aardbeienlimonade van!

Chocolademousse geïnspireerd door: Allerhande

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.