bijgerecht, budget, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
Een paar weken terug waren Kaylee, Arantja en ik bij een salsa festival hier in Eindhoven!
Het was een gezellige, dansende zondag middag met heerlijke eettentjes. Bij food festivals, of gewoon festivals met food, of gewoon alles food-gerelateerd… probeer ik altijd nieuwe dingen uit te proberen! Deze keer was er een Peruaans tentje waar ik mijn zinnen op had gezet. Daar hebben we heerlijke yucca (cassave) frietjes gegeten met allemaal lekkere dips! Dit was dan ook de inspiratie voor de komende recepten, mijn variatie op sinner-sunday, frietjes met een Latijns-Amerikaanse twist.
Yucca-frietjes
Ingrediënten:
- 1 grote cassave
- frituurolie
- eventueel kruiden en zout
Bereiding:
- Snijdt de cassave als frietjes
- Kook de cassave frietjes 5 minuten in een grote pan met water
- Giet de frietjes af en frituur ze in delen goudbruin
- Serveer met kruiden en/of sausjes