Aardappeltoefjes van zoete aardappel

Zoete Aardappeltoefjes

BIJGERECHT, BUDGET, GLUTENVRIJ, VEGETARISCH

 

Vandaag zaten Marten en ik samen Onder de Leidingstraat. Met onze notitieboekjes in de aanslag leek dit ons een goede plek om nieuwe inspiratie op te doen. Marten voor zijn projecten en ik voor de mijne. Lekker een kopje koffie erbij, zelfgemaakte frisdrank and we were good to go!

11899635_1659488067602977_1404837892_n

Zoals de foto al verraadt heb ik vooral gebrainstormd op recepten. Wat ik zelf namelijk merk is dat ik echt periodes heb in mijn koken. Bepaalde recepten kook ik gedurende een bepaalde tijd regelmatig en daarna maak ik ze nooit meer. En dat terwijl ze echt wel lekker zijn. Maar op de een of andere manier vergeet ik ze. Tijdens de brainstorm herinnerde ik me weer hoe gek ik ben op aardappeltoefjes en –kroketjes. Ik vind ze heerlijk! Dus ik besloot daar vandaag een nieuwe variant op te maken van zoete aardappel. Aangezien ik er tijdens het koken achter kwam dat mijn spuit gecrasht is, heb ik met een geïmproviseerde spuit gewerkt. Vandaar dat deze toefjes er wat ‘creatief’ uit zien ^^.

zoete-aardappeltoefjes

Zoete Aardappeltoefjes

Ingrediënten:

  • 3 grote zoete aardappels
  • 10 g bieslook
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • water
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Haal alle minder mooie plekjes uit de aardappels. Maak de zoete aardappels goed schoon onder stromend water en met een borsteltje.
  2. Snijd de aardappels in kleine stukken. De schil mag er op blijven zitten.
  3. Doe de aardappels in een pan met een ruime hoeveelheid water.
  4. Voeg zout toe aan de aardappels en kook deze 30 minuten lang.
  5. Giet de aardappels af, maar laat er nog een klein laagje water in staan.
  6. Stamp de aardappels met de pureestamper.
  7. Zet het fornuis op klein vuur. Voeg 50g boter, 1 ei en 50 ml melk toe terwijl je blijft stampen. Voeg vervolgens melk toe totdat de puree lekker smeuïg is.
  8. Snijd de bieslook op en voeg toe aan de aardappels.
  9. Breng het geheel met zout en peper op smaak.
  10. Zet een bakplaat klaar met bakpapier. Doe de puree in een spuit en maak toefjes op de bakplaat.
  11. Bak de toefjes 30 minuten lang in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Wat vind jij hiervan? Laat je reactie achter.