hoofdgerecht, budget, glutenvrij, lactosevrij Snijbonchi is één van mijn favoriete recepten uit de Antilliaanse keuken. Dus hierbij wil ik jullie laten meegenieten van aangepaste mijn versie! Dit gerecht is origineel gestoofde snijbonen met geitenvlees en rijst. Maar deze keer heb ik het gemaakt met rundervlees en mijn saus is gebaseerd op het eerdere … Verder lezen Snijbonchi (Gestoofde snijbonen)
Projecttype: curaçao
Pindasoep
voorgerecht, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch Er zijn een heleboel ingrediënten die behoorlijk onderschat worden. Zo heb je de vergeten groenten, waaronder schorseneren, mierikswortel, snijbiet en pastinaak, die ondertussen gelukkig veel meer bekendheid hebben gekregen. Blijkbaar hebben we jarenlang boerenkool onderschat als je ziet hoe het in de VS "ontdekt" is als superfood (zie Kale) en er … Verder lezen Pindasoep
Kokada
HAPJE, NAGERECHT, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ, VEGETARISCH Heb je weleens iets gegeten wat een pure herinnering is van thuis, van vroeger? Voor mij is één van die dingen 'Kokada'; felgekleurde, mierzoete, tropische kokos rotsjes... jumm! Als je dan die herinnering probeert te recreëren is het bijna nooit hetzelfde als je je herinnert. Bij mij was er een … Verder lezen Kokada
Kaasballetjes
HAPJE, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ, VEGETARISCH Het zal ondertussen wel duidelijk zijn dat wij het ontzettend leuk vinden om te koken! We koken niet alleen graag voor onszelf, maar ook voor vrienden en familie. Maar bovenal vinden wij het leuk om anderen blij te maken, en eten is dan toch vaak het beste medium heb ik … Verder lezen Kaasballetjes
Karni Stoba (Stoofvlees)
HOOFDGERECHT, BUDGET, LACTOSEVRIJ Een maand of twee geleden was ik op Curaçao. Ik verbleef in een appartement en mijn vriendin was niet mee. Dit hield natuurlijk in dat ik absoluut niet van plan was te koken. Hoewel dit op dat moment een goed plan leek, besefte ik dat het vrijwel onmogelijk was om een … Verder lezen Karni Stoba (Stoofvlees)
Arroz Moro met kip en zoetzure komkommer
HOOFDGERECHT, LACTOSEVRIJ Jullie zullen er vast wel over gehoord hebben. Pokemon Go! Ook ik speel dit spel inmiddels. Laatst was ik dus aan het spelen op mijn balkon, (ik woon boven een pokestop), en ik was de tijd volkomen vergeten. Mijn vriendin was bijna klaar met werken en er moest nog gekookt worden! Ik … Verder lezen Arroz Moro met kip en zoetzure komkommer
Ayaka
LUNCH, HOOFDGERECHT, HAPJE, GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ Bij het eind van het jaar horen voor mij Ayaka's! Dit zijn pakketjes van maismeel en kip gevouwen in een bananenblad! Normaal bestellen we deze altijd, omdat het wel even wat werk is om te maken ! Maar voor ons kerstdiner ben ik de uitdaging aan gegaan om zelf ayaka's te maken! … Verder lezen Ayaka
Arepa Di Pampuna (Pompoen Pannenkoekjes)
ONTBIJT, BIJGERECHT, NAGERECHT, HAPJE, VEGETARISCH "Arepa di pampuna" zijn Antilliaanse pompoen pannenkoekjes! Dit recept heb ik ongeveer 8 jaar geleden van mijn oma geleerd door mee te kijken in de keuken samen met m'n zusje Zulia! Hila (onze oma) kookt ook niet echt met gewichten en milliliters, dus dit is onze interpretatie! Arepa di … Verder lezen Arepa Di Pampuna (Pompoen Pannenkoekjes)
Bonchi
HOOFDGERECHT, GLUTENVRIJ Om eerlijk te zijn is Bonchi het eerste gerecht dat ik ooit bereid heb. Als kleine jongen ben ik verliefd geraakt op dit gerecht dankzij mijn oma. Op mijn verjaardag kreeg ik dit altijd te eten. Helaas woont zij op Curaçao en ik in Nederland dus moest ik het maar voor mezelf … Verder lezen Bonchi
Pastechi di Karni
HAPJE, BUDGET, GLUTENVRIJ De eerste keer dat ik pastechi at kan ik me niet meer herinneren. Volgens Arantja wilden we toen we vroeger klein waren op vakantie elke dag wel pastechi halen bij het kraampje in Willemstad. Ook dat kan ik me niet meer herinneren. Ik kan er wel uit afleiden dat het hartige hapje … Verder lezen Pastechi di Karni